MVO binnen Klok

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en verduurzamen van de werkzaamheden in alle door ons uitgevoerde werkzaamheden. In zijn algemeenheid zijn wij als Klok Onderhoud- en Afbouwgroep (Klok), continu bezig om het onderhoudsproces in de breedste zin des woord te perfectioneren. Dat betekent een maatpak voor de opdrachtgever. Al onze werkzaamheden dienen op een effectieve, eenvoudige, kostenbewuste en milieuvriendelijke wijze uitgevoerd te worden, waarbij de drie P’s: People, Planet en Profit gerespecteerd worden.

People, Planet & Profit

De drie P’s zijn verankerd in het DNA van onze organisatie. Het is niet voor niks dat wij als een van de eerste ondernemingen in Drenthe een MVO-certificaat hebben!  Indien mogelijk zullen wij bij  de uitvoering van onze werkzaamheden  maatregelen op het gebied van verduurzaming doorvoeren. Zoals het gebruik van Cradle to Cradle materialen. Dit zijn grondstoffen die je gebruikt en volledig hergebruikt kunnen worden, zonder hun waarde te verliezen.  Wij scheiden en voeren zorgvuldig de oude materialen af, zodat de meeste materialen weer hergebruikt kunnen worden en zo een tweede leven krijgen.

Klok heeft een Vlakglas glasdepot met ORCIV certificering (Onafhankelijk Register Certificatie Inzamelpunt VRN), waar alle glasresten verzameld worden en deze worden periodiek door Vlakglas Recycling ingezameld, dit glas gaat opnieuw het fabricageproces en hieruit wordt weer nieuwe beglazing vervaardigd. Afgelopen jaar hebben wij 44.180 ton vlakglas ingezameld, dit heeft geresulteerd in een CO2 besparing van 5.124,88 kilogram.

Binnen Klok hebben wij op dit moment 17 verschillende afvalstromen. Wij vinden dat afval scheiden en recyclen loont!

 

Bij Klok vinden we het belangrijk te investeren in onze medewerkers en processen. Dit doen we om als bedrijf continuïteit te kunnen bieden aan onze medewerkers, zodat wij geen voortijdig afscheid van onze medewerkers hoeven te nemen.

Wij werken veel samen met diverse opleidingsinstanties, zoals Volandis voor de bouwsector en Schildersvakopleiding Assen voor de Schilderbranche en overige lokale ROC’ s onder andere door het aanbieden van stageplaatsen voor leerlingen van het MBO. Binnen Klok zijn meerdere mensen met een zogenaamde “afstand tot de arbeidsmarkt” werkzaam. Als familiebedrijf vinden wij dit de normaalste zaak van de wereld om ook deze groep enthousiaste mensen een mooi platvorm te bieden!

In 2015/2016 hebben wij de “Elke Dag Beter Award” gewonnen en mochten wij ons het Vitaalste bedrijf van Nederland noemen! We worden allemaal ouder en daarom vinden wij het belangrijk dit op een leuke manier te worden. Tevens bieden wij onze medewerkers allerlei opleidingen aan, om te blijven investeren in zichzelf en in het bedrijf. Je bent nooit te oud om te leren!

Wij willen graag voorop lopen en door continu te investeren in het kapitaal van het bedrijf, namelijk de medewerkers, willen wij continu excelleren in hetgeen waar we goed in zijn! Op deze manier werken doen wij al meer dan tachtig jaar en met heel veel succes en plezier.

Koplopersproject

Klok is één van de tien bedrijven die deelnemen aan het Koplopersproject in Assen om zo koploper te worden in duurzaam ondernemen. Van elk bedrijf wordt een integraal duurzaamheidsprofiel gemaakt en worden de milieuprestaties gemeten. Samen met nog negen bedrijven gaan we daarmee praktisch aan de slag met toekomstbestendig ondernemen.

Het project is een initiatief van stichting AssenvoorAssen, Natuur en Milieufederatie Drenthe, Rabobank Assen en Noord-Drenthe en DZyzzion, partners in de MVO-Alliantie Noord-Nederland. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en de gemeente Assen.

Sponsoring

Klok is van oorsprong een schildersbedrijf uit Assen, dat is gegroeid tot een regionale, veelzijdige onderneming. Ondanks de groei zijn wij nog steeds maatschappelijk betrokken. Als bedrijf dragen we graag bij aan de ontwikkeling van de samenleving. Daarom steunt Klok verschillende lokale verenigingen, activiteiten en evenementen in de sport en in de culturele sector.

Zo hebben wij het afgelopen jaar de volgende ondernemingen/initiatieven ondersteund:

  • Het Drents Museum
  • De Nieuwe Kolk 
  • TT Circuit Assen
  • ACV Assen
  • Achilles 1894
  • Asser Blues Dagen
  • Asser Veteranencup
  • Dion Otten Racingteam
  • Diverse fundraise activiteiten van diverse serviceclubs in en rondom Assen