Verbouw, renovatie en onderhoud: vakmanschap verzekerd!

houtrotreparatie
Houtrotreparatie deur
houtrot vaststellen
Houtrot beoordelen
Houtrotreparatie
Houtrotreparatie deurkozijn

Houtrot herkennen

Houtrot is de grootste vijand van uw houtwerk, daarom is het herkennen ervan erg belangrijk. Het ontstaat meestal ongemerkt en als u het eenmaal in de gaten heeft, is het vaak al in gevorderd stadium en heeft het al veel van uw houtwerk aangetast. Het is dus zaak om houtrot tijdig te kunnen herkennen en waar mogelijk te voorkomen.Houtrot ontstaat heel geleidelijk en vrijwel ongemerkt. Het kozijn ziet er nog goed uit, maar bij inspectie blijkt dat het onder de verflaag het hout verrot is. Wat nu? Nieuwe kozijnen laten plaatsen? Een oplossing…. Maar wel een hele kostbare. Klok heeft wellicht een veel minder kostbaar alternatief.

Houtrot kan een groot probleem vormen in onderdorpels, kozijnen, deuren en andere houten onderdelen. Het komt het vaakst voor in houten onderdorpels en houten verbindingen. Op deze plekken heeft het vocht een opening gevonden in het schilderwerk. Hierdoor kan het vocht in het hout trekken. En zo ontstaan er schimmels die de houten kozijnen aantasten en daarmee de rot veroorzaken. Reparatie is van groot belang om hoge kosten te voorkomen. Hierbij is het zeer belangrijk dat de reparatie wordt uitgevoerd met materialen, zoals duurzame epoxy, die geen water aantrekken.

Houtrot reparatie

Houtrot komt vaak voor in buitenkozijnen. Wanneer dit ook bij jouw het geval is adviseren we een houtrotreparatie uit te (laten) voeren. Een plek met houtrot in het kozijn moet je zo goed en snel mogelijk behandelen. Hoe kleiner de plekken, des te beter het nog te repareren is. In sommige gevallen is reparatie geen optie meer en moeten kozijnen, raamdelen of deuren helemaal vervangen worden. In dit geval leveren en plaatsen wij alles wat nodig is.

Wil je meer weten over onze diensten? Dan kunt je contact met ons opnemen door te bellen met het nummer 0592-341609 of je vult het contactformulier in. We nemen dan de eerstvolgende werkdag contact met je op.